Bátrak Éjszakája 2023

2023.07.26

Éjszakai sportmozgás az ország csúcsán!

2023.08.19. szombat

Másnap a világ a jótékony nevünket kiáltja
Hősöket szül majd a bátrak éjszakája

Világítsuk ki a hegyet fejlámpáinkkal túracipőben.

Kékestető rengeteg élményt, izgalmas programokat tartogat minden oda látogatónak…..nappal, de mi a helyzet éjszaka amikor a mesék és mondák főszereplői életre kelnek.

Legyél Te is hős! Sétálj be az éjszaka ismeretlen világába.

Tarts velünk és próbáld ki ezt az izgalmas éjszakai kihívást. A vakációba még pont belefér ez a szenzációs kaland!

A nyílt rendezvényünkön bárki indulhat, aki egészségileg megfelelő fizikai állapotban van és tudja teljesíteni a távokat. Aki szereti a természetet, aki bizonyítani szeretne magának, aki hisz a testében lévő izmokban a fejében lévő akaratban.

A sporteseményen a résztvevőknek meghatározott útvonalon, meghatározott szintidőn belül gyalogosan, túrázva kell végig haladni úgy, hogy a fordító ellenőrző pontokat érintsék, ezzel igazolva az előre kijelölt útvonal teljesítését.

A túra a Déli sípályán lesz lebonyolítva. A közúton az éjszakai sportolás kockázatos, gépjármű forgalommal, vad mufflonokkal, szelíd fekete rigókkal lehet számolni. A sípálya nyomvonalán nem lesz külön jelezve az útvonal, maga a sípálya lesz az éjszakai útirány ahol jelzőfények mutatják majd a helyes utat.

Rajt: Kékestető Angyalok tisztása

Nehézségi távok: nehéz, közepes, könnyű.

Bátor résztvevők maximális száma: 500 fő

Minden versenyen vagy rendezvényen van nevezési díj. Itt is van! Gyerekeknek aki még nem láttak 18 tavaszt azok számára 500 HUF, 18 év felett 1000 HUF. Mi van a nevezési díj mögött?

A rajt előtt egy közös, bulizós, bátorság gerjesztős bemelegítést fogunk tartani 21:15 kor, az Angyalok Tisztásán. Célba érkezés után is maradhatsz még egy kis bulizásra. :)

Idén jobban behangoltuk a korcsoportok húrjait, hogy még élvezetesebb legyen a verseny.

A résztvevők kötelező eszközei:

Távjaink:

Hosszú táv - 9 km

Közepes táv - 4,4 km

Rövid táv - 2 km


10 évesnél fiatalabb bátorságukat próbálgató gyerekek csak a rövid, 2 km-es túrán indulhatnak bátor személyi avagy nagytesó, anya, apa, nagymama, nagypapa testőrökkel. .

A verseny célja:

Humanitárius sportos rendezvény. Az amatőr sportmozgások népszerűsítése, egészségmegőrzési mozgásorientáció szempontok biztosítása. Sportos családias kikapcsolódás garantáltan elektroszmog mentes területen. Környezeti értékeink megismertetése.

A verseny fő rendezője:

Mátra Síszervíz

Nevezés:

A nevezés tartalmazza a bemelegítést, frissítőt valamint a jó hangulatot és a szervezett sportmozgás biztosítását. A nevezést csak akkor lehet érvényesíteni, ha mindenki aláírásával igazolta, hogy olvasta és tudomásul vette a felelősség vállalási nyilatkozat tartalmát.


Online nevezés: ITT Online regisztráció 2023.08.14-ig lehetséges. Utána már csak a helyszínen lehet nevezni. Első 30 előregisztrált egy apró ajándékban részesül. 

Helyszíni nevezés:

Nevezés a helyszínen 18:00-21:00 óráig lehetséges.

Helye: Angyalok tisztása Kékestető

Aki a helyszínen szeretne nevezni, javasoljuk, hogy időben érkezzen Kékestetőre, így el lehet kerülni a hosszú sorok kialakulását.

Helyszíni nevezési díjak:

18 év alatt 1000 HUF.

18 év felett 2000 HUF.

Díjazás:

Gyermek 2km kategóriában: Leány, fiú /érem, oklevél díjazás/

Korcsoportok:

Felnőtt, gyerek túra 9; 4,4 km kategóriában: Női, férfi /érem, oklevél díjazás/

Korcsoportok:

Különdíj: legidősebb versenyző nagymama, nagypapa kategóriában /érem, oklevél díjazás/

NYILATKOZAT:

Tudomásul veszem, hogy a Kékestető éjszakai sportrendezvényen "Bátrak Éjszakja" BÉ saját felelősségemre indulok!

A jelentkezési lap kitöltésével elismerem, hogy én és 18 év alatti hozzátartozóm egészséges és fizikailag jó állapotban va(n)gyok, a rendezvényre edzésekkel készültem, a fenti okokra visszavezethető bármilyen károsodás illetve balesetekért, anyagi kárért a rendező felelősséget nem vállal, kártérítésre nem kötelezhető.

Elfogadom, hogy a rendezvényről készült film és képanyagokon valamint azok reklámcélú felhasználásában szerepelhetek, és ezért ellenszolgáltatást nem kérek.

Tudomásul veszem, hogy kizárásra kerülök a rendezvényről, ha a tájékoztatóban leírtakat, a közlekedés szabályait, a rendezők utasításait nem tartom be! A nevezési lap pontatlan kitöltéséből adódó problémákért a rendezők nem vállalnak felelősséget!

Rajt/Cél:

Kékestetőn az Angyalok Tisztásán lesz. Megközelíteni a Mátraházától a Kékestető bekötő úton lehetséges. Parkolás Kékestetőn a kijelölt parkolókban lehet. A parkolás az éjszaka ingyenes. A rajt cél területen nyilvános WC található.

Mobiltelefon:

A rendezvényre a résztvevőknek kötelező lámpákon és az után világító ruhadarabon kívül mindenkinek javasoljuk megfelelő tokban esetleg vízálló tokban feltöltött mobiltelefont. Volt már rá példa, hogy a jelzés ellenére versenyzők tévedtek el. Ha ilyen eset előfordulna, akkor a következő telefonszámot kell hívni: +36 30 9785 137 Banka Zsolt, +36 20 403 2922 Petes Varga Károly.

Rendezői közlemény:

A nyomvonal több szakasza fokozottan védett természetvédelmi terület mellett halad, ezért a résztvevőknek tisztelniük kell a környezetet és kerülniük kell annak szennyezését. Kérünk mindenkit, hogy a keletkező szemetet vigye mindenki magával, illetve Kékestetőn az erre szolgáló edényben helyezze el. A  túra nyomvonaláról (Délis sípálya) letérni nem ajánlott és tilos! 


Minden résztvevő felelősséget vállal érte, hogy egészségi állapota lehetővé teszi a sportrendezvényen BÉ való indulást. A szervezők semmilyen egészségügyi problémáért nem vállalnak felelősséget! Az önként feladó vagy a versenyből kiállított résztvevőknek azonnal értesítenie kell a legközelebbi rendezőt. Vagy hívni a +36 30 9785 137, +36 20 403 2922 telefonszámot.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a rendezvény alatt fénykép-, hang vagy videó felvétel készülhet.

A túrán való részvételkor a résztvevők tudomásul veszik, hogy a róluk készült képeket a szervezők szabadon használhatják kiadványokban. A fotókon és filmben szereplő személyek ellenszolgáltatásra nem jogosultak.

A nevezési lap kitöltésével és aláírásával, illetve az online nevezéssel a versenyző elfogadja a versenykiírás feltételeit, továbbá igazolja, hogy  betegségre utaló tünetei nincsenek.

A verseny megrendezése szempontjából kedvezőtlen időjárási körülmények esetén, figyelembe véve a környezeti szempontokat, illetve kormányhatóság által kiadott korlátozó rendelet esetében, a rendezők fenntartják a verseny elhalasztásának jogát.

Adatkezelés:

Elkötelezetten valljuk, hogy minden emberi kapcsolat alapja az egymás iránti korrektség, tisztelet és bizalom, melynek fontos részét képezi az is, hogy tiszteletben tartjuk mások jogait és szabadságait, ezen belül különös tekintettel a személyes adataik biztonságos kezeléséhez való jogát. Ennek okán nagy hangsúlyt fektetünk minden olyan tevékenységre, amely során személyes adatok kezelésére is sor kerül, vagy kerülhet. A rendezvény esetében felvett adatokat csak a verseny statisztikájához és a rendezés gördülékenyebb célját szolgálja. Az adatokat 3. félnek nem adjuk át és a verseny után törölni fogjuk.

Közérdekű információ


Üdvözlettel:

Mátra Síszervíz


+++Program


Kardiótúra a kék szív jelzésen: 

A túra nem csak a természet megismerésében kínál segítséget, hanem saját szervezetünk működését, reakcióit is figyelemmel kísérhetjük és megismerhetjük séta közben. A túra közben megfigyelhetjük, hogyan változik pulzusszámunk és más egészségügyi adatunk az út elején, során és végén.  

Kardió túránk 16:00 órakor fog indulni a csúcskőtől és a kék jelzésű szív útvonalon fog haladni. 

Érdemes hamarabb érkezni, ugyanis a séta előtt egy regisztrációs menetlevelet fogunk adni, amire majd az adatokat kell rögzíteni a túra folyamán. 

Közepes, kék szívvel jelölt túraútvonal 4,2 km hosszú és 108 méter szintkülönbséget tartalmaz.

A közepes túra könnyű erdei terepen halad és 2 órás kirándulással körbe lehet járni. 

SAS-kő! 

De ha ez nem lenne elég, akkor tarts Velünk egy bemelegítő vezetett túrára a Sas-kő emlékműhöz ahonnan fenomenális kilátás tárulkozik a szemünk elé a Mátra északi bérceiről.

Indulás: 18:00 órakor a csúcskő mellől.

Tulasi jóga:

A jógagyakorlatok a maguk teljességében fejtik ki hatásukat, megteremtik a test, a szellem, a tudat és a lélek egyensúlyát. Ennek a tudatformáló mozgásformának a pozitív hatását kihasználva, Kékestetőn a nagy túrára fog minket ráhangolni, pontosabban bemelegíteni. Régi álmunk volt, hogy 1x tartsunk egy közös jóga foglalkozást az ország csúcsán. Ha szeretnél ennek az álomnak a részese lenni, akkor nevezz be a Bátrak éjszakája programunkba ahol remélhetőleg sok-sok éjszakai élményben lehet majd részed.