Éjszakai kincskereső élménytúra Abasár

2022.10.03

Éjszakai élménytúra a királyok kincsei nyomában

2022.10.08. szombat

Tetteid ne a félelmet, hanem a lovagi bátorságot tükrözzék!

Éjszakai bátorság és tudáspróba újratöltve a Sár-hegy ösvényein

Gratulálunk minden kalandozó kincskeresőnek! 

Hatalmas élmény volt az éjszaka egy ilyen jó hangulatú csapattal. Nem is gondoltuk, hogy milyen sokan, egészen pontosan 154-en jöttetek el, hogy túracipővel bekukucskáljunk az éj fekete leplével takart titkos ösvényekre . Mosolygós gyerekek, anyukák, apukák, és jó pár négylábú kedvenc is szimatolta a helyes útvonalat! Határozottan éreztük, hogy belőletek nem hiányzott az akarat az elszántság és a kitartás. Bízunk benne, hogy jól éreztétek magatokat és vaskos élménykönyvetekbe sikerült egy új oldalt betölteni a kincskeresős programunkkal. 

Köszönjük az Abasári önkormányzatnak, hogy biztosította a lehetőséget a rendezvény otthonának. 

Ígéretünknek megfelelően az eredményeket is közzétesszük. Gratulálunk minden résztvevőnknek! 

Bízzunk benne, hogy hamarosan találkozunk!!! 

Izgalmas, élménydús és kalandos programra hívunk Abasár és a Sár-hegy éjszakai titkos útvonalára. Valóban titok övezi a királyok virtuális kincsekkel teli útvonalát. De azért némi segítséget kapsz tőlünk, hogy ne térj le a helyes ösvényről. Vigyázz, mert ha elvéted az utat akkor az éjszaka ismeretlen világának sötét óriásai felemésztenek! Az út nem lesz könnyű, próbatételek sokasága vár RÁD. Természetesen, ha minden próbát kiállsz, akkor a fényűző elismerés fanfárja fogad az út végén. Ha vétesz, akkor......ennek ismeretlen világát még mi sem ismerjük. A legjobb és leggyorsabb válaszadókat ország-világ előtt nagydobra verjük, és természetesen jutalmazzuk.

Ha bátor spártai vér csordogál az ereidben, próbáld ki ezt az izgalmas éjszakai kihívást!

Szóval tedd vagy ne tedd, de ne próbáld!

Gyere magad, vagy barátoddal, barátnőddel, családoddal, kutyával, macskával, papagájjal.

A rendezvényünkön bárki indulhat, aki egészségileg megfelelő fizikai állapotban van, és tudja teljesíteni a távokat. Bárki, aki szereti a természetet, bárki, aki bizonyítani szeretne magának, bárki, aki hisz a testében lévő izmokban, a fejében lévő akaratban.

Lesz egy rövidebb útvonal az ici-pici királyfiknak, és egy igazi próbatételt rejtegető a bölcsebb királyoknak.

Az aktivitáson a résztvevőknek virtuális és hagyományos térképpel jelölt útvonalon, gyalogosan kell végig haladni. Az útvonal állomásain QR kódokkal hivatkozott Google űrlapokon feltett kérdésekre kell válaszolni. Válaszolni csak 1x lehet a kérdésekre.

A versenyen minél rövidebb idő alatt kell célba érni, az előre kijelölt ellenőrző QR kódos pontok érintésével. Az QR pontoknál kvíz kérdésekre kell majd válaszolni.

Rajt: Abasár, Saári Közösségi Ház. 18:30. Egyéni rajt kb másfél percenként. A hosszútáv rajtja 19:30 órakor zár. A rövid táv rajtja 20:00 órakor zár.

Nehézségi távok: közepes, könnyű.

Kincskeresők maximális száma: 500 fő

A rendezvénynek van nevezési díja. Gyerekeknek, aki még nem láttak 18 tavaszt: 0 HUF, 18 év felett 500 HUF. A célban mindenkit zsíros kenyérrel és frissítővel várnak a szervezők.

 • Minden résztvevő a célba érésekor kap egy emléklapot, a legjobban teljesítők oklevelet és elismerő érmet, mindez mellett egy szenzációs éjszakai élményt.


A résztvevők kötelező eszközei:

 • Fejlámpa vagy valamilyen kézilámpa, továbbá aktív utánvilágító ruhadarab viselése minden indulónak.

 • A környezettudatosság a tiszta természet megőrzése számunkra nagyon fontos, ezért kérjük, hozz magaddal feltöltött kulacsot.

 • Feltöltött és adatforgalommal biztosított okostelefon.


Hosszú táv - 9 km

 • Rajtidő: 18:30-tól percenként. Rajt 19:30-kor zár.

 • Táv: 9 km

 • Start: Abasár, Saári Közösségi Ház.

 • Útvonal: A rajtban megadott .gpx fájl kiterjesztésű virtuális térkép, illetve papíralapú térkép.

 • Szintidő 140 perc

 • GPX közepes nyomvonal letöltése: (!)

 • a fájl megnyitásához GPX Viewer applikáció szükséges, amit a Google Play-ből, illetve App Store-ból lehet letölteni

 • Kutyabarát rendezvény. De a kedvenceket csak pórázzal folyamatos felügyelet mellett kérjük vezetni.

 • Ajánlott felszerelés: folyadékkal töltött kulacs (kötelező), vagy pohár, csokoládé, szőlőcukor, szendvics (túra hosszától függően) esőkabát, egészségügyi csomag

 • Várható eredményhirdetés 21:50


Rövid táv - 3,2 km

 • Rajtidő: Rajt 18:30-tól percenként, szintidő 2 óra

 • Táv: 3,2 km

 • Start: Abasár, Saári Közösségi Ház.

 • Útvonal: A rajtban megadott .gpx fájl kiterjesztésű virtuális térkép, illetve papíralapú térkép.

 • GPX hosszú és közepes nyomvonal letöltése: (!)

 • Szintidő 60 perc

 • a fájl megnyitásához GPX Viewer applikáció szükséges, amit a Google Play-ből, illetve App Store-ból lehet letölteni

 • Kutyabarát túra. De a kedvenceket csak pórázzal folyamatos felügyelet mellett kérjük vezetni.

 • Ajánlott felszerelés: folyadékkal töltött kulacs (kötelező), vagy pohár, csokoládé, szőlőcukor, szendvics (túra hosszától függően) esőkabát, egészségügyi csomag

 • Várható eredményhirdetés 21:10

A rendezvény technikai információi:

A rendezvény nyomvonal követése főképpen az okostelefonok applikációjára lesz hangolva. A rajt előtt nyilvánosságra hozott weboldalról lehet majd letölteni a térképet és a hozzá javasolt applikációk egyikét. A letöltött térképek ábrázolni fogják az útvonalon elhelyezett QR kódok telepített pontjait. A rendezők által biztosított térkép a javasolt haladási útvonalat fogja jelezni. Az útvonal a legoptimálisabb nyomvonal vezetést fogja mutatni, amennyiben valaki más útvonalat választ a QR kódok felderítésére azt csak saját felelősségére teheti. Aki eltér a javasolt útvonaltól, az nem kerül kizárásra, de jelentős idő hátrányba kerülhet. A QR kódokat csak sorban, a jelzett számoknak megfelelően lehet érinteni 1, 2, 3...stb. Ha valaki nem találta meg a soron következő QR kódot, az hibapontot fog kapni. Ebben az esetben menjen a következő QR pontig. A QR kód beolvasása után egy Google űrlap fog megjelenni. Kérjük, a versenyző névvel és e-mail formájú regisztrálását majd a feltett kérdésre a választható menüből jelölje ki a számára vélhető jó választ. Válaszadásra csak 1x lesz lehetősége. A QR kód pontok a térképen jelölve lesznek. Terepen viszonylag jól látható helyre lesznek elhelyezve.


Applikáció a verseny részvételéhez Android telefonokra:


 • QR kód olvasó

 • GPX viewer

 • GPX HU MAP

 • Amit mi ajánlunk: Természetjáró


IoS telefonokra:


 • GPX HU MAP


14 évesnél fiatalabb bátorságukat próbálgató gyerekek csak felnőttek felügyelete alatt teljesíthetik a távokat.


A verseny célja

Humanitárius sportos rendezvény. Az amatőr sportmozgások népszerűsítése, egészségmegőrzési mozgásorientáció szempontok biztosítása. Sportos, családias kikapcsolódás. Kapcsolat- és kommunikációteremtés.


A verseny fő rendezője:

Mátra Síszervíz


Nevezés:

A nevezés tartalmazza az emléklapot, teljesítéstől függően oklevelet, érmet. Virtuális és hagyományos papíralapú térképet. Technikai feltételeket. A jó hangulatot és a szervezett sportmozgás biztosítását. A nevezést csak akkor lehet érvényesíteni, ha mindenki aláírásával igazolta, hogy olvasta és tudomásul vette a felelősség vállalási nyilatkozat tartalmát. A célban a zsíros kenyeret és frissítőt.

Korcsoportok:


Női, Férfi, Csoportos. Mindegyik távon. Indulhatsz egyedül, csapat esetén párban, hárman, de hatnál nem többen.

Online nevezés: ITT Online regisztráció 2022.10.01-ig lehetséges. Utána már csak a helyszínen lehet nevezni. Nevezési díjakat a helyszínen kell befizetni https://forms.gle/bdmQPaCzyJzXnjD5A


Helyszíni nevezés.

Nevezés a helyszínen 18:00-19:30 óráig lehetséges.


Helye: Abasár Saári Közösségi Ház.

Aki a helyszínen szeretne nevezni, javasoljuk, hogy időben érkezzen a helyszínre, így el lehet kerülni a hosszú sorok kialakulását.

Díjazás:

Hosszú táv: egyéni, csapat - oklevél/emléklap

Rövid táv: egyéni, csapat - oklevél/emléklap


NYILATKOZAT:

Tudomásul veszem, hogy az Abasári éjszakai sportrendezvényen "királyok kincsei nyomában" KK saját felelősségemre indulok!

A jelentkezési lap kitöltésével elismerem, hogy én és 18 év alatti hozzátartozóm egészséges, és fizikailag jó állapotban va(n)gyok, a rendezvényre edzésekkel készültem, a fenti okokra visszavezethető bármilyen károsodás illetve balesetekért, anyagi kárért a rendező felelősséget nem vállal, kártérítésre nem kötelezhető.

Elfogadom, hogy a rendezvényről készült film és képanyagokon, valamint azok reklámcélú felhasználásában szerepelhetek, és ezért ellenszolgáltatást nem kérek.

Tudomásul veszem, hogy kizárásra kerülök a rendezvényről, ha a tájékoztatóban leírtakat, a közlekedés szabályait, a rendezők utasításait nem tartom be! A nevezési lap pontatlan kitöltéséből adódó problémákért a rendezők nem vállalnak felelősséget!

Rajt/Cél:

Abasáron, a Saári Közösségi Háznál lesz. A parkolás az utcában az út két oldalán lehetséges. A rajt-cél területen nyilvános WC található.


Mobiltelefon:

A rendezvényre a résztvevőknek kötelező lámpákon és az utánvilágító ruhadarabon kívül mindenkinek javasoljuk megfelelő tokban esetleg vízálló tokban feltöltött mobiltelefont. Volt már rá példa, hogy a jelzés ellenére versenyzők tévedtek el. Ha ilyen eset előfordul, akkor a következő telefonszámot kell hívni: +36 30 9785 137, Banka Zsolt.


Rendezői közlemény:

A nyomvonal több szakasza fokozottan védett természetvédelmi terület mellett halad, ezért a résztvevőknek tisztelniük kell a környezetet és kerülniük kell annak szennyezését.

Minden résztvevő saját felelőssége, hogy egészségi állapota lehetővé tegye a KK rendezvényen való indulást. A szervezők semmilyen egészségügyi problémáért nem vállalnak felelősséget! Kérünk mindenkit, hogy a keletkező szemetet vigye magával, illetve az erre szolgáló edényben helyezze el.


Az önként feladó vagy a versenyből kiállított résztvevőknek azonnal hívniuk kell a +36 30 9785 137, +36 20 403 2922 telefonszámot.

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a rendezvény alatt fénykép-, hang- vagy videófelvétel készülhet.

A túrán való részvételkor a résztvevők tudomásul veszik, hogy a róluk készült képeket a szervezők szabadon használhatják kiadványokban. A fotókon és filmben szereplő személyek ellenszolgáltatásra nem jogosultak.

A nevezési lap kitöltésével és aláírásával, illetve az online nevezéssel a versenyző elfogadja a versenykiírás feltételeit, továbbá igazolja, hogy COVID 19 betegségre utaló tünetei nincsenek.

A verseny megrendezése szempontjából kedvezőtlen időjárási körülmények esetén, figyelembe véve a környezeti szempontokat, illetve COVID 19 kormányhatóság által kiadott korlátozó rendelet esetében, a rendezők fenntartják a verseny elhalasztásának jogát.

Adatkezelés:

Elkötelezetten valljuk, hogy minden emberi kapcsolat alapja az egymás iránti korrektség, tisztelet és bizalom, melynek fontos részét képezi az is, hogy tiszteletben tartjuk mások jogait és szabadságát, ezen belül különös tekintettel a személyes adataik biztonságos kezeléséhez való jogát. Ennek okán nagy hangsúlyt fektetünk minden olyan tevékenységre, amely során személyes adatok kezelésére is sor kerül, vagy kerülhet. A rendezvény esetében felvett adatokat csak a verseny statisztikájához és a rendezés gördülékenyebb célját szolgálja. Az adatokat 3. félnek nem adjuk át és a verseny után törölni fogjuk.


Közérdekű információ

 • Információ: Banka Zsolt +36 30 9785 137 Petes Varga Károly +36 20 403 2922

 • Nyilvános WC: a közösségi házban.


Üdvözlettel:

Mátra Síszervíz


Köszönet:

https://www.abasar.hu/
ONLINE nevezés gyakorlásképpen QR kódos formátumban linkelve :) 

Vagy: https://forms.gle/oKF8XYqt9xRjBWZo8