Túra a libegők éjszakájához

2022.07.16

Libegők éjszakája 2022.06.16.

Immár VI. alkalommal rendezik meg Magyarországon a libegők éjszakája közkedvelt programot.

Hozzánk közel áll ez a kötött-pályás, kötélpályás közlekedési mód. Sokat tudnánk róla mesélni, hogy mennyi és mennyi színes kalandokat éltünk át a hegyeken ezekkel a felvonókkal.

Más nappal és egészen más az élmény éjszaka. Gyere velünk és libegjünk együtt a függesztett ülőszékekben.

Idén az Adrenalin park libegőjét vesszük célba, de előtte természetesen kicsit szeretnénk felpántlikázni az esti lehetőséget egy közös könnyű túrával. A túra hossza fölfelé cca 3 km és ugyanennyi lesz lefelé is. Szintemelkedés fölfelé 160 méter és ugyanennyi vissza is. :)  

Túránk Mátrafüredről a Béke út végén épült új parkolóból indul. Itt ingyenesen lehet parkolni a személygépjárműveknek.

Indulás: 20:00 órakor a Mátrafüredi fentebb megjelölt parkolóból. Ha velünk tartasz és úgy érzed, hogy pár percet késni fogsz ne ess kétségbe. Hívj fel minket és megvárunk.

Ezen a számon hívhatsz: +36 30 978 5137

A kora esti barangolásunk a sárga háromszöggel jelzett útvonalon fog haladni Sástó érintésével ahol a lift alsó állomásához fogunk megérkezni.

Az Oxygen Adrenalin Park libegője ezen a napon meghosszabbított nyitva tartással 09:00 - 24:00-ig üzemel. Elővételes jegyvásárlás nincs, az aznap, nyitvatartási időben, a pénztárak bármelyikében megvásárolt jegyek (kőpengők) a nap folyamán bármikor felhasználhatóak. A libegő alsó, illetve felső állomása mellett működő pénztár 23:30-ig nyitva tart. A libegőre való utolsó felszállás 23:30-kor történhet. A libegő használata 1 irányban 700 Ft azaz 1 kőpengő. 

Itt mindenkinek önállóan meg kell váltania a felvonójegyet és máris indulhatunk a liftel a felső állomásra. A felvonó érdekessége, hogy a legmagasabb pontja 18+ méterre van a föld felszínétől ahonnan mesés kilátás nyílik a Mátra déli és nyugati oldalára. A szállító székek 2 személyesek. Kicsi gyerekek önállóan nem utazhatnak csak felnőttel.

A libegőzés után az Adrenalin parkban eltöltünk egy kis időt, nézelődünk, beszélgetünk, pótoljuk az letúrázott energiát, majd felkészülünk a haza útra. Természetesen ezt is gyalog fogjuk megtenni vissza Mátrafüredre. Tervezett indulás 21:30-22:00 óra között. Ezt a helyszínen pontosítjuk. Hazafelé a sárga kereszttel jelzett útvonalon fogunk megérkezni Mátrafüredre a kiindulási helyszínre.

Fontos eszköz a túrázáshoz a megfelelő ruházat, lábbeli de leginkább egy jó fejlámpa, vagy valamilyen világító eszköz.

A bobpálya melletti büfé egészen 24:00 óráig várja a vendégeit.

Gyere, és csodáld meg az éjszakai Mátrát, és a környék éjjeli fényben úszó településeit velünk! Túra a naplemente, majd azt követően a gyönyörű csillagos égbolt is feledhetetlen élményt nyújt. A naplemente aznap 20:34-kor várható.

A túra ingyenes és nem kell előregisztrálni. Rövid regisztráció a helyszínen. 

Üdvözlettel:

Mátra Síszerviz