Virágzó becstelen szemét. Zsákba VELED rendhagyó túra.

2022.09.10

Időnként tudatosan lépünk ki a szennyezésből, ami nap mint nap, óráról órára ér bennünket a civilizációban. Talán vannak még érintetten tisztások ahová léphetünk. Terhelt világban élünk, szinte alig akad tiszta pillanat, amikor önmagunk lehetünk. Teremtsük meg a lehetőséget, hogy az utódainknak is legyen hová lépni. 

A Mátra Síszerviz értékteremtése ismét egy speciális mérföldkövéhez érkezett.


Modern, szennyezett korunkban az erdők lassan rezervátumba kényszerülnek, tökéletes megfigyelésükhöz manapság gyakorlatilag szennyezésmentes helyre kell utazni. 

Jó és bőséges az idei szemét termés a Mátrában az aszály ellenére. Bár tavasszal nagyszámú önkéntes csapat jelentős gyomtalanítást hajtott végre. Ha úgy gondolod, hogy számít a Mátra és Neked is jelent valami értékeset, akkor gyere velünk, hogy több zsáknyi szeméttől fosszuk meg az erdőt.
Fontos, hogy belevágjunk ebbe a kincskeresésbe, mert szegény jámbor fák hamarosan a lehulló leveleikkel el fogják takarni a színes gyomokat. 

Szemétszedő túránk a 24.sz fő út mellett fog haladni. Szervezéstől függően föntről lefelé. 

Hogy meddig jutunk? Az attól függ hányan csatlakoztok hozzánk. 

A Mátra Síszerviznek nagyon fontos a környezeti értékek megvédése, adott esetben tisztán tartása. Ezért ez a kis csapat szeretettel vár egy nemes feladatra a Mátrában. 

Zsákot, kesztyűt mi adunk. Te csak a jó hangulatot és esetleg +1 szemétszedésben jeleskedő barátodat, családtagodat hozd magaddal. 

Köszönjük a Mátra minden fája, virágja, ici-pici bogarai nevében. 

További infó: +36 30 978 5137Találkozási pontunk Mátrafüreden lesz a patak melletti parkolóban 9:30-kor.