Pincekaland

Az év utolsó kalandja

Pincekaland

"Lefutok a, lefutok a pince fenekére,

felülök a, felülök a hordó tetejére..."

2022.12.31. szombat

Az év utolsó szórakoztató kihívása....pontosabban pincébe való behívása!

- Szellem-lakta pince kaland -

Visszatekintve a 2022-es évadra, bizony sok emléket tudunk felidézni ami Abasáron történt velünk, veletek ebben az évben.

Voltunk a Sár-hegyen futva, túrázva, éjszakai kincskeresőzve sőt egy hatalmas tábortűz fénye mellett is rácsodálkozhattunk erre a szép tájra. Néztünk már fentről, lentről a hegy oldaláról. Most arra gondoltunk, hogy némi sportos mozgással összekapcsolva tekintsünk kicsit be a föld alá, hátha ott is akad valami felettébb érdekes látnivaló.

Ha úgy gondolod, hogy még ebben az évben belefér még egy szenzációs sportos kaland, akkor Szilveszter napján ismét csatlakozhatsz hozzánk Abasáron.

Készülünk egy rendhagyó utcai, terep és pince futás ötvözettel vagy inkább környezettel, ahol egy előre kijelölt 3.5 kilométeres pályát kell teljesíteni. A futóútvonal érinti a nagy pincelabirintust úgy, hogy lesz egy levezető lejárat a pincébe és egészen máshol egy felvezető feljárat, tehát a föld alatt is futni kell. Sőt, hogy tovább fokozzuk az izgalmakat az útvonalon más pincéket is fog érinteni ahol ellenőrző pontok lesznek kialakítva.

A kijelölt körpályán többször is végig lehet futni annak függvényében, hogy ki milyen távon szeretne indulni. A táv repertoárban lehet választani a 3.5, 7, és 14 kilométeres távokból.

A kihívást nem csak futó hanem túracipőben is lehet teljesíteni. A túracipősöknek az útvonal legizgalmasabb része a grandiózus hordókkal övezett szellemlakta pincelabirintusban lesz, ahol a bátorság mellett különböző feladványok megoldásáról kell majd tanúbizonyságot tenni.

A nyílt rendezvényünkön bárki indulhat, aki egészségileg megfelelő fizikai állapotban van és tudja teljesíteni a távokat. Bárki aki szereti a kalandot aki bizonyítani szeretne magának, bárki aki szeretne egy kiadós év végi élményben részt venni.

A sporteseményen a résztvevőknek meghatározott útvonalon, meghatározott szintidőn futva vagy gyalogosan kell végig haladni úgy, hogy az ellenőrző pontokat érintsék, túrázók esetében a feladványokat megoldják és ezzel igazolva az előre kijelölt útvonal teljesítését.

Információk:

A futás és a túra a Abasár község határán belül a belső utcákon és egyéb gyalogos közlekedési útvonalakon, járdákon lesz lebonyolítva. A kijelölt nyomvonal lépcsőket, közúti kereszteződéseket is érinteni fog. Ezért kérjük a résztvevők fokozott figyelmét. A forgalmasabb zónákban jól látható figyelmeztető táblákat fogunk elhelyezni, ezért kérnénk minden indulót, hogy figyeljék a kihelyezett információhordozó felületeket. Javasoljuk a résztvevőknek a megkülönböztető színekkel ellátott ruházat viselését. A pincében a közlekedési útvonal bizonyos részeken szűkebb keresztmetszetű is lehet.


A futópálya nyomvonala szalagokkal és figyelemfelhívó táblákkal lesznek kijelölve.


Rajt:

Abasár régi borforgalmi épület. Aba tér 44. elől. 10:00 órakor. A rajt előtt egy közös, bulizós, bátorság gerjesztő bemelegítést fogunk tartani 09:45 kor, a borforgalmi épülete előtt. Mondjuk erre szükségünk is lesz, mert a december utolsó napja minden bizonnyal jeleskedni fog a mínusz fokokban.

Nehézségi távok: 3.5 km (1 kör); 7 km (2 kör); 14 km 4(kör)

A rendezvényünk résztvevőinek maximális száma: 300 fő

Nevezési díj.

Gyerekeknek aki még nem láttak 18 tavaszt azok számára 1500 HUF, 18 év felett 3000 HUF.

A nevezési díj tartalmazza.

 • Minden résztvevő a célba érésekor befutó érmet, egy forró italt egy kisebb ajándékot, és mindez mellett egy szenzációs élményt.

 • A leggyorsabb versenyzőknek oklevelet és érem díjakat.


A résztvevők ajánlott eszközei:

 • Utánvilágító ruhadarab viselete a kijelölt futópályán minden indulónak. A környezettudatosság a tiszta természet megőrzése számunkra nagyon fontos, ezért kérjük, hozz magaddal kulacsot vagy bögrét a forró ital fogyasztása szempontjából. A forró nedűt mi biztosítjuk bele. Bögre!

A rendezvény rajtjából először a futók indulnak, majd a gyalogtúrázók.


Kör táv - 3,5 km 1 kör

 • Rajtidő: 10:00

 • Táv: 3,5 km

 • Szintidő: 45 perc

 • Start: Régi borforgalmi épület elől

 • Útvonal: 1 kör Belső gyalogos és úthálózat, 2 db pince.

 • GPX hosszú és közepes nyomvonal letöltése: Innen

 • a fájl megnyitásához GPX Viewer applikáció szükséges, amit a Google Play-ből, illetve App Store-ból lehet letölteni

 • Ajánlott felszerelés: folyadékkal töltött kulacs, vagy pohár, csokoládé, szőlőcukor, szendvics (túra hosszától függően) esőkabát, egészségügyi csomag


Kör táv - 7 km 2 kör

 • Rajtidő: 10:00 - órakor.

 • Táv: 7 km

 • Szintidő: 1:30 óra

 • Start: Régi borforgalmi épület elől

 • GPX hosszú és közepes nyomvonal letöltése: Innen x2

 • a fájlmegnyitásához GPX Viewer applikáció szükséges, amit a Google Play-ből, illetve App Store-ból lehet letölteni

 • Ajánlott felszerelés: folyadékkal töltött kulacs, vagy pohár, csokoládé, szőlőcukor, szendvics (túra hosszától függően) esőkabát. egészségügyi csomag


Kör táv - 14 km 4 kör


 • Rajtidő: 10:00 - órakor.

 • Táv: 14 km

 • Szintidő: 2 óra

 • Start: Régi borforgalmi épület elől

 • GPX túraútvonal letöltése: Innen x4

 • a fájl megnyitásához GPX Viewer applikáció szükséges, amit a Google Play-ből, illetve App Store-ból lehet letölteni

 • Ajánlott felszerelés: folyadékkal töltött kulacs, vagy pohár, csokoládé, szőlőcukor, szendvics (túra hosszától függően) esőkabát. egészségügyi csomag


10 évesnél fiatalabb gyermekek csak személyi avagy nagytesó, anya, apa, nagymama, nagypapa testőrökkel. indulhatnak a rendezvény futó távjain.


A verseny célja

Humanitárius sportos rendezvény. Az amatőr sportmozgások népszerűsítése, egészségmegőrzési mozgásorientáció szempontok biztosítása. Sportos családias kikapcsolódás garantáltan részben elektroszmog mentes területen. Közösségi csapatépítés építés sportos környezetben.


A verseny fő rendezője:

Mátra Síszervíz

Nevezés:

A nevezés tartalmazza a befutó érmet, bemelegítést, forró italt (TEA) valamint a jó hangulatot és a szervezett sportmozgás megszervezését. A nevezést csak akkor lehet érvényesíteni, ha mindenki aláírásával igazolta, hogy olvasta és tudomásul vette a felelősség vállalási nyilatkozat tartalmát. A nyilatkozat az online nevezési felületen is elérhető és tudomásul vehető. Illetve a nevezési díj átutalásával.


Futásra és a túrára külön kell nevezni. Nevezési határidő december 26. Javasoljuk az online nevezést, ugyanis létszám korlátozott az esemény.


Online nevezés:

Túra ITT Online regisztráció 2022.12.26-ig lehetséges.


Futás ITT Online regisztráció 2022.12.26-ig lehetséges.


Kérjük az űrlap alján és utalás esetében a megjegyzés mezőbe a számlázási címet feltüntetni.

Átutalással kapcsolatos információk (Bankszámla szám) a nevezési felületen érhető el.

A számlázási címet a nevezési lap alján kérnénk kitölteni.


Helyszíni nevezés.


Nevezés a helyszínen 8:00-9:30 óra között.

Helye: Múzeum út 17. Régi kastély épület

GPS 47.795763, 20.002869

Aki a helyszínen szeretne nevezni, javasoljuk, hogy időben érkezzen Abasárra, így el lehet kerülni a hosszú sorok kialakulását.

A nevezési helyszínén melegedőt, öltözőt és csomagmegőrzést tudunk biztosítani. WC és vizesblokk ugyancsak itt található.

Díjazás:

Futás:

Befutóérem minden indulónak.

Gyermek kategóriában: Leány, fiú /érem, oklevél díjazás/

Felnőtt kategóriában: Női, férfi /érem, oklevél díjazás/

Korcsoportok:

Gyermek: 8-16

Ifjúsági: 17-30

Felnőtt: 31-49

Senior: 50<


NYILATKOZAT:

Tudomásul veszem, hogy az "Pince kaland" rendezvényen (továbbiakban PK) saját felelősségemre indulok!

A jelentkezési lap kitöltésével elismerem, hogy én és 18 év alatti hozzátartozóm egészséges és fizikailag jó állapotban va(n)gyok, a rendezvényre edzésekkel készültem, a fenti okokra visszavezethető bármilyen károsodás illetve balesetekért, anyagi kárért a rendező felelősséget nem vállal, kártérítésre nem kötelezhető.

Elfogadom, hogy a rendezvényről készült film és képanyagokon valamint azok reklámcélú felhasználásában szerepelhetek, és ezért ellenszolgáltatást nem kérek.

Tudomásul veszem, hogy kizárásra kerülök a rendezvényről, ha a tájékoztatóban leírtakat, a közlekedés szabályait, a rendezők utasításait nem tartom be! A nevezési lap pontatlan kitöltéséből adódó problémákért a rendezők nem vállalnak felelősséget!


Rajt/Cél:

Abasáron a régi borforgalmi épület előtt lesz. Parkolni személyautóval a régi művelődési ház mellett, illetve a mellékutcákban lehetséges úgy, hogy a forgalmat és az ott lakókat nem zavarva . A parkolás ingyenes. A verseny központjánál ami a rajtól cca 300 méterre lesz nyilvános WC és vizesblokk található.


Mobiltelefon:

A rendezvényre a résztvevőknek javasoljuk megfelelő tokban esetleg vízálló tokban feltöltött mobiltelefont. Volt már rá példa, hogy a jelzés ellenére versenyzők tévedtek el. Ha ilyen eset előfordul, akkor a következő telefonszámot kell hívni: +36 30 9785 137 Banka Zsolt


Rendezői közlemény:

A nyomvonal részben a település utcáin halad, ezért a résztvevőknek tisztelniük kell a környezetet és kerülniük kell annak szennyezését.

Kérünk mindenkit, hogy a keletkező szemetet vigye mindenki magával, illetve a faluban az erre szolgáló edényekben helyezze el.


Az önként feladó vagy a versenyből kiállított résztvevőknek azonnal értesítenie kell a legközelebbi rendezőt. Vagy hívni a +36 30 9785 137 telefonszámot.


Forró ital elfogyasztására minden résztvevőtől azt kérnénk, hogy hozzon magával saját bögrét. Nem szeretnénk a természetet terhelni műanyag és papír pohár hulladékkal.

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a rendezvény alatt fénykép-, hang vagy videó felvétel készülhet.

A PK rendezvényen való részvételkor a résztvevők tudomásul veszik, hogy a róluk készült képeket a szervezők szabadon használhatják kiadványokban. A fotókon és filmben szereplő személyek ellenszolgáltatásra nem jogosultak.

A nevezési lap kitöltésével és aláírásával, illetve az online nevezéssel a versenyző elfogadja a versenykiírás feltételeit, továbbá igazolja, hogy COVID 19 betegségre utaló tünetei nincsenek.

A verseny megrendezése szempontjából kedvezőtlen időjárási körülmények esetén, figyelembe véve a környezeti szempontokat, illetve COVID 19 kormányhatóság által kiadott korlátozó rendelet esetében, a rendezők fenntartják a verseny elhalasztásának jogát.

Adatkezelés:

Elkötelezetten valljuk, hogy minden emberi kapcsolat alapja az egymás iránti korrektség, tisztelet és bizalom, melynek fontos részét képezi az is, hogy tiszteletben tartjuk mások jogait és szabadságait, ezen belül különös tekintettel a személyes adataik biztonságos kezeléséhez való jogát. Ennek okán nagy hangsúlyt fektetünk minden olyan tevékenységre, amely során személyes adatok kezelésére is sor kerül, vagy kerülhet. A rendezvény esetében felvett adatokat csak a verseny statisztikájához és a rendezés gördülékenyebb célját szolgálja. Az adatokat 3. félnek nem adjuk át és a verseny után törölni fogjuk.

Rajt- és eredménylisták Versenyeink nagyobb részén a nemzetközileg elfogadott szokásoknak megfelelően, a sportesemények tisztaságának és átláthatóságának érdekében nyilvános rajtlista és eredménylista készül a nevezőkről. A rajtlista tartalmazza a versenyző nevét, születési évét, nemét, egyesületét, cégét és az adott versenyen érvényes korkategóriáját. Ennek alapján mindenki láthatja, hogy kivel versenyez. Az eredménylista a rajtlista adatain túlmenően a befutóidőt, kategórián belüli helyezést, valamint a kizárás, feladás, időbüntetés tényét tartalmazhatja. Résztvevőink a versenyekre való benevezéssel hozzájárulásukat adják felsorolt adataiknak a nyilvános rajt- és eredménylistákban való közléséhez. A rajtlistákat legkésőbb a verseny évét követő év végéig tesszük közzé. 


Közérdekű információ

 • Információ: Petes Varga Károly +36 20 626 7989, Banka Zsolt +36 30 9785 137

 • Nyilvános WC: Versenyközpontban. Múzeum út 17.

 • Különösen szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a nyomvonal több helyen közúton halad, ezért fokozott óvatossággal közlekedjenek a résztvevők. Azokon a helyeken ahol nincs járda, ott az úttest bal oldalán haladjanak.


Üdvözlettel:

Mátra Síszervíz