X. Szőlő Rügyfakadás Ünnepe 2023

X. Szőlő Rügyfakadás Ünnepe Abasáron! 

Vicces, de annál komolyabb sportmozgásokkal várunk kicsiket, nagyokat, sőt akár nagymamákat és nagypapákat Abasáron, a "X. Szőlő Rügyfakadás ünnepén és a III. Boros Pörkölt Főzőversenyen".  

Látogassatok el 2023.04.29-én Abasárra, ahol egy egész napos kikapcsolódás, jó beszélgetésekkel ötvözött hangulat, zene és egy szenzációs szórakoztató sportos kihívás vár Rátok! Na, jó, mi csak kalandokkal felpántlikázott sportprogramokkal színesítjük a repertoárt, de minden más rügyfakasztó izgalmas pincekalanddokkal a falu nyüzsgő élete fog szolgálni.    

Szeretnél Te lenni a csattogós lepke toló bajnok? 

Mivel az országban csak most, csak itt, és sehol máshol nem lesz ilyen verseny, ezért bátran mondhatjuk, hogy te lehetsz az országos rügyfakasztós csattogó lepke tolás bajnoka. Szerintünk ezt mindenképpen próbáld ki. Jelszavunk: NE MARADJ OTTHON!

Szereztünk egy óriási csattogós lepkét, amit verseny körülmények között tologathattok az Abasári iskolaudvaron. Ha jól toljátok és gyorsan toljátok, akkor talán valami klassz ajándékkal mehettek majd haza. De mindezek mellett egyéb vicces mozgásformákban is részt vehettek. Sőt, egy nem mindennapi pincetúrába (+18) is belecsöppenhettek, ahol, ha jól válaszoltok fogós kérdéseinkre, még pincemester is válhat belőletek. 

Találkozzunk Abasáron a "X. Szőlő Rügyfakadás ünnepén", ahol ehetsz, ihatsz, és mindezek mellett jót mozoghatsz.

A sportprogramok 10:30-tól indulnak az Abasári Aba Sámuel Általános Iskola udvarán. Itt lehet majd nevezni a sportos mozgásformákban.

Érdemes egész napra terveznetek, ugyanis délután további kulturális és kikapcsolódást biztosító programok várnak minden kedves érdeklődőre. Talán a szuper titkos recept alapján készülő boros pörköltet is érdemes lesz megkóstolni!

További információ: https://fb.me/e/RDyu994C  

Ingyenes sport aktivitások

  • Kerékpáros verseny: A verseny 10:30-tól indul. Feladat egy előre elkészített ügyességi pályán hibátlanul időre végig haladni. Az akadályok hibamentes teljesítése a cél. Hiba esetén büntető pontokat fogunk rögzíteni. A versenyben különböző korosztályok nemei versenyezhetnek. A szervezők biztosítanak egy 26' és egy 28' MTB kerékpárt a megmérettetésre, de aki saját bringával érkezik akkor azzal is lehet teljesíteni az akadály pályát. Minden versenyző 3x próbálkozhat végig haladni a pályán. A 3 lehetőségből a legjobbat fogjuk figyelembe venni. 
  • A kerékpáros versennyel párhuzamosan 10:30-tól az iskola udvaron egy iránytűs pontkereső verseny fog zajlani. Ennek a szabályait a helyszínen fogjuk ismertetni. 
  • Csattogós lepke toló verseny 11:30-tól: Családi csapatjáték. 1-1 családból 2 fő indulhat. Az óriás csattogós lepkét egy előre kijelölt pályán kell végigtolni hibátlanul és időre. Ez nagyon izgalmas lesz :) !
  • Pincetúra. A nyitott pincékben 1-1 QR kód feladványt fogunk elhelyezni amire majd válaszolni kell. A pincéket csak sorban lehet majd érinteni. A jó válaszok reményében jót remélj! . 

Eredményhirdetés délután a borsétánynál!

További információt a kapcsolat alatti fülön található telefonszámon lehet kérni.