Sleeping stones

Sleeping stones túra a Sár-hegyen.


Bizonyára már sokat túráztál, jelölt vagy jelöletlen gyalogösvényen, dózerúton, erdei utakon.

De volt-e bátorságod átvágni a sűrű bozóttal határolt erdő kerületeken?

A Sár-hegy vadregényes tölgyesei, kisebb szigetszerű fekete fenyvesei rengetek kalandot, élményt és itt ott rejtélyes régmúlt épületeket őriznek. A nyári időszakban a zöld ruha szinte teljesen elrejti szemünk elől az építményeket és a természet alkotta érdekességeket.

Túránk nem kimondottan a turista útvonalat fogja követni. Tisztelve a környezetet és azok lakóit itt-ott betekintünk az alvó kövek birodalmába, bozót mögé sőt lehetőség szerint az erdő sötét mélyére. Ha szerencsénk van, akkor csendes pillantással nem zavarva a természet vad lakóival is találkozhatunk.

Kalandos szombati ingyenes túránkra bárki jelentkezhet. Bár szeretnénk leszögezni, hogy a Sár-hegy lesben álló cserje növényzetének szeretetét egy két helyen biztosan élvezni fogjuk. Ezért érdemes olyan öltözetet választani ami ellenáll a kapaszkodó ágaknak.

Szinte egészen biztosak vagyunk abban is, hogy a talaj és annak változatos minősége hatással lesz a lábbelink tisztaságára. De az egészen biztos, hogy a lefelé úton mindent vissza adunk a hegynek amit a túra elején a cipőnkre ragasztott.

Túránk időpontjául a szombati 2023.02.18-napot jelöltük meg. Kiindulási pontunk pedig a Gyöngyösi Mátrai úton található nagy SPAR parkolója lesz 9:00 óra magasságában.

Nem kérünk előregisztrációt, legyen a Te tiszta döntésed a részvétel, de ha van kedved egy kis kalandozáshoz a nem járt úton, akkor a fentebb megjelölt időpontban találkozzunk az adott helyen. 

Amikor elfáradunk, eleget láttunk, kifogy alólunk az út, vagy ha úgy gondoljuk, akkor haza jövünk a kiindulási pontunk érintésével. Többnyire pár órás bolyongás után de legkésőbb 14 órára haza érünk.  

Felmerülhet a kérdés, hogy mennyi kilométert megyünk? Általában pont annyit egy irányban mint vissza irányban. Eleget, de nem sokat sem keveset. De megígérjük, hogy lemérjük. :)  

Számunkra a téli álmait alvó környezet legalább annyira elragadó és csodálatos mint amikor a zöld ruháját viseli. Lelkiismeretesen vigyázunk rá, a bölcs hegyet pedig tiszteljük. Megteszünk mindent, hogy tiszta maradjon. Tisztán tartjuk. 

Hasznos lehet, ha hozol magaddal hidratációs folyadékot és némi elemózsiát, fényképezőt.

Amennyiben az időjárás nem áll a barangolásunk mellé, abban az esetben egy másik időpontban fogjuk megrendezni a Sleeping stones túránkat.

Amennyiben több apróbb információt is szeretnél tudni a túráról akkor a +36 30 978 5137 telefonszámon keress minket!


Üdvözlettel:

Mátra Síszerviz