Tavaszi nagytakaritas

Tavaszi nagytakarítás

Szeretnénk a tavasz leheletében ébredező környezetért, életre kelő bibékért, szorgos hangyákért, büszke szarvasbogarakért a körülöttünk lévő zöld óriásokért valami apró dolgot tenni, de mindenképpen olyat ami valami nagyot jelenthet az éledező környezetnek.

Ha csak egy pillanatra is, de akarunk hinni abban, hogy meg tudjuk teremteni az erdő tisztaságát.

Csatlakozz vidám szemétszedő csapatunkhoz, ahol valóban egy igazi hős lehet belőled. Az igazi hősök köztünk élnek. Nem utolsó sorban "Jó tett helyébe jót várj!"

Szemétszedő túránknak a Mátra egyik legszebb és leglátogatottabb területét választottuk.

A téli időszakban ezer és ezer ember fordul meg Kékestetőn és az onnan induló Déli sípálya nyomvonalán. Akarva akaratlanul sok olyan hulladék képződik a hegyen ami nem tartalmaz élő sejteket, mindinkább szintetikus anyagokat, amelyek több 100 éves lebomlási ciklusuk alatt toxikus elegyet juttatnak a környezet talajába, friss forrásokba, patakokba.

Minden egyes hulladék darab össze szedésével nem csak a vizuális hatást javítjuk, hanem sok 100-1000 erdei életet is megmentünk.

Az Aktív Magyarország "Tavaszi nagytakarítás" kampányához csatlakozva a túránk 2023.04.01-én szombaton 9:00 órakor indul a Mátraházai parkolóból. A túrára kérnénk a regisztrációdat abból a célból, hogy tudjuk mennyi zsákkal és kesztyűvel készüljünk. Regisztrálni a lap alján tudsz. 

Szemétszedő túránkkal a Déli sípályán felfelé haladva fogjuk zsákokba gyűjteni a hulladékot.

Zsákról, kesztyűről gondoskodni fogunk, Neked csak annyi lesz a dolgod, hogy tarts Velünk és esetleg hozz magaddal + 1 főt.

Ha mindent jól csinálunk akkor 11 órára végzünk a küldetéssel a Kékestetői csúcskőnél, ahol büszkén készítünk Rólad vagy Rólatok hősöket ábrázoló fényképeket.

Azért, hogy az izgalmakat fokozzuk, ezért egy nem szokványos, de nagyon látványos némi titok övezte útvonalon fogunk visszavezetni a csapatot Mátraházára a kiindulási ponthoz.

Ha szeretnél csatlakozni a "Tavaszi nagytakarítás" kampányhoz, akkor a fentebb megjelölt helyszínen és időpontban találkozzunk.