Te Szedd

Te Szedd

A Föld napja és Don Quijote. 2023.04.22. Beszámoló.

Kellemes cirógató napsütés, tarka pillangók és rigó fütty. 

Mindezek mellett egy elszánt csapat, aki tett, szedett, tisztított, takarított egy léten túli hit és vak remény megvalósításában. Több zsák hulladéktól tisztítottuk meg a Sár-hegy ébredező, zöldellő dzsungelének a biodiverzitását. 

Nagyon köszönjük a hozzánk csatlakozó önkénteseknek a munkáját, akik nem félve a bokrok karmainak okozta karcolásaitól vadászták a szemetet az úton, út mellett, mély árkokban. Zsákolták a műanyagot, szövetet, és rengeteg szétszórt alumínium alapú csomagoló anyagokat. Szeretnénk kiemelni a HELL dobozok burjánzásának a sokaságát. 

Nyomunkban a zöld élet felsóhajtva köszönte meg, hogy lassú éltető és emésztő folyamataikban már nem mérgez a globalizáció lábnyoma. 

Talán a mai harcot megnyertük a szeméthalmok ellen, talán ma győzött Sancho Panza lovagja, de tudjuk, hogy ez a győzelem nem a csata végleges megnyerése, csupán egyetlen kristálytiszta vízcsepp a forró sivatagban, ami hamar elvész a melegben. 

Nagy-nagy köszönet a túra résztvevőinek!

A DON QUIJOTE Te Szedd életérzés!

A szeméth(m)almok elleni küzdelem alagútjában sajnos nem látjuk a fényt, de hisszük, hogy aminek kezdete van annak egyszer vége is lesz.

Mozgatórugónk az akarat és a hitt, valamint a tiszta környezet utáni vágyakozás. Akarat oldalán az elmés nemes Don Quijote de la Mancha lovagja sem szűkölködött. Együtt érzünk, vele érzünk, ebben a tulajdonságában követjük. Bár talán soha nem győzte le a szélmalmokat de ennek ellenére mégiscsak egy híres kitartó egyéniség volt.

Sok-sok szemétszedő túrán vagyunk túl, és minden bizonnyal lesz még bőven alkalom szembeszállni és Veled együtt győzedelmeskedni a szemét halmok fölött.

Nem tudjuk, hogy miért, hogy hogyan, kitől, mikor kerül ki a szemét a környezetbe, de tény, hogy ott van és tény, hogy szinte egyre-egyre több van.

Tevékenységünket fontosnak tartjuk, hogy némileg enyhítsük és talán 1x teljesen felszámoljuk a hulladékkal fertőzött területeket. A cél egy nemes feladatba burkolt tevékenység, amit nem szeretnénk egyedül, sőt nem is tudunk egyedül végrehajtani ezért kérjük, hogy csatlakozz csapatunkhoz 2023.04.22-én szombaton Abasáron, ahol egy kisebb területen szeretnénk felszámolni a hulladékot

Túránk 9:00 órakor veszi kezdetét.

Találkozási pontunk 3261 Abasár, Kossuth Lajos utca Budai ABC melletti kis terület lesz.

Zsákról, kesztyűről a szervezők gondoskodnak.

Éljük meg az öreg de la Mancha szerepét aki egy jó szándékú idealista és a tettei miatt egy halhatatlan jelkép, a szélmalmokkal is szembeszálló ember, aki elbukhat ugyan, de a jó ügyért vívott, akár sikertelen harc létjogosultságára ő adja a végletes példát.

A mi szemét ellenes küzdelmünk is egyféle halhatatlan dolog, sikere pillanatnyilag vitatható, de létjogosultsága mutasson példát minden embertársunknak.


További infó a kapcsolat fül alatt.