Értéket teremtünk

Versenyek

Mátra Bike Kft
Mátra Bike Kft

A királyok nyomában terepfutó nap II. - Abasár!

2023.06.24., szombat


Nézz a Sár-hegyre! A múlt idők nagy királyai a hegyről elismeréssel néznek majd le rád, miképpen Te leszel a hegy terepfutó KIRÁLYA!

Testünkben az erő, fejünkben az akarat lesz az, ami célba fog juttatni!

Az abasári Sár-hegy a Mátra délnyugati kapuja, ahol az áthaladás rendkívül izgalmas. Rengeteg rejtély és történet fűződik a kőgörgetegekhez, a régi mezőgazdasági parcellák hoz. Az alapkőzeten csodálatos és változatos élővilág lakozik. Egyedülálló érzékszervi látványosságot nyújt a védett árvalányhaj virágzása a kakukkfű illata, és az abasári pincelabirintus klímája. A Sár-hegy csúcsról letekintve igazán grandiózus látvány kerül a szemünk elé. Mindezt bejárni, látni, az élményeket csilingelő éremmel hazavinni egy óriási lehetőség.

Tarts velünk, ha bátor, kitartó és kalandra éhes spártai vér csordogál az ereidben,  próbáld ki ezt az izgalmas, nem mindennapi kihívást! Idén a futó nyomvonalba ismét beterveztük a pincelabirintust.

A fantasztikus látványvilágú útvonalunk teljesítéséhez az akaratnak a fejünkben kell lennie. Legyél ismét a Sár-hegy kalandozó KIRÁLYA!!!

A verseny célja: A sárhegyi terepfutás népszerűsítése, egészségmegőrzési mozgásorientáció szempontok biztosítása. Sportos családi szabadidős kikapcsolódás garantált elektroszmog-mentes területen. Természeti értékeink megismerése.

Versenyközpont: 3261 Abasár, Kiss Mária út régi gázcseretelep.


A nyílt rendezvényünkön bárki indulhat, aki megfelelő fizikai állapotban van, és teljesíteni tudja a 21, 8 és 3 km távokat.

A sporteseményen a résztvevőknek meghatározott útvonalon, meghatározott szintidőn belül, futva vagy gyalogolva kell végig haladni úgy, hogy az ellenőrző pontokat érintsék, ezzel igazolva az előre kijelölt útvonal teljesítését.


A verseny Abasár községben valamint alatt, és azt határoló Sár-hegyen lesz lebonyolítva. A kijelölt pályák nyomvonalai jó látható színes szalagokkal illetve útbaigazító nyilakkal lesznek jelölve. A szalagokat egymástól 50-100-150-200 méteres távolságban, jól belátható szakaszonként helyezzük el. A pálya nyomvonala főképpen dózer útvonalon, erdészeti feltáró útvonalon, turista útvonalon fog haladni. Nyílt erdőn, mezőn nem megy keresztül. A 21 km-es távon több helyen lesz elhelyezve kontrolpont.

Rajt: 3261 Abasár, 3261 Abasár, Kiss Mária út régi gázcseretelep.

Nehézségi távok: 21 km nehéz, 8 km közepes, 3km nagyon könnyű..

Nevezés:


Választható mozgásformák: futás, gyaloglás.

Korcsoportok: Női, Férfi. Leány, fiú 0-16 éves korig.

És :

Nevezési díj: Online nevezés esetén:21 km: 3500 Ft, 8 km: 2500 Ft, 3 km 1500 Ft.

Helyszíni nevezési díj: 21 km: 5500 Ft, 8 km: 4000 Ft, 3 km 3000 Ft.

ONLINE: Már csak a helyszínen 

/Online nevezés esetén kérhetsz egyedi rajtszámot a neveddel, beceneveddel ellátva/

Minden résztvevő a célba éréskor kap egy befutó érmet.

A rajt előtt egy közös bemelegítést fogunk tartani 09:45 órakor a helyszínen

Rajt/cél: Abasár, 3261 Abasár, Kiss Mária út régi gázcseretelep. . Tömegrajt 10:00 perckor.

Rajtszám átvétel: Abasár versenyközpontban lesz rá lehetőség.


Öltöző: A helyszínen 1-1 sátort áll rendelkezésre a női és a férfi résztvevők részére

Frissítőpont: A 21 km pályán 5 ponton + a cél területen lesz kihelyezve frissítőpont. Szőlőcukor, víz, banán, csokoládé, limonádé. A 8 km távnak is 3 frissítési pontja.


Mobiltelefon: A versenyen a versenyzőknek előírt kötelező felszerelés nincs, de mindenkinek javasoljuk megfelelő tokban feltöltött mobiltelefont vigyenek magukkal. Volt már rá példa, hogy a kiszalagozás ellenére a versenyzők eltévedtek. Ha ilyen eset előfordul, akkor a következő telefonszámot kell hívni: +36 30 978 5137, +36 20 403 2922. A versenyzők rajtszáma is tartalmazza a telefonszámot és fontosabb információkat.


Parkolási lehetőség: A parkolási lehetőség igen korlátozott, kérjük, aki teheti, a rendezvény helyszínétől távolabb a fő úton próbáljon parkolni, és onnan gyalogosan érkezzen a versenyközponthoz.


Rendezői közlemény: A versenyútvonal egy része fokozottan védett természetvédelmi területen halad keresztül, ezért a versenyzőknek tisztelnünk kell a környezetet és kerülniük kell annak szennyezését.

Minden versenyző nyilatkozik, hogy a megfelelő egészségi állapotban indul a versenyen. A szervezők semmilyen egészségügyi problémáért nem vállalnak felelősséget!

Kizárásra kerül az a versenyző, aki a rajtszámát összehajtja, eltakarja, nem megfelelően, nem láthatóan viseli a verseny ideje alatt. Ugyancsak kizárásra kerül, aki nem teljesíti a versenyt, nem a kijelölt útvonalon versenyez, vagy a nevezési lapot nem a valóságnak megfelelő adatokkal tölti ki.

A versenyt önként feladó vagy a versenyből kiállított versenyzőnek azonnal értesítenie kell a legközelebbi rendezőt. Vagy hívni a +36 30 978 5137, +36 20 403 2922 telefonszámot.

A verseny során fülhallgató használata saját felelősségre megengedett, de nem veszélyeztetheti a versenyző vagy más testi épségét, nem akadályozhatja társait a verseny közben. A rendező azonnal kizárhatja a versenyzőt, ha fülhallgató használata miatt nem hallja a rendező instrukcióját.

A versenyen való részvételkor a versenyzők tudomásul veszik, hogy a róluk készült képeket a szervezők szabadon használhatják kiadványaikban. A fotókon és filmeken szereplő személyek ellenszolgáltatásra nem jogosultak.

A nevezési lap kitöltésével és aláírásával, illetve az online nevezéssel a versenyző elfogadja a versenykiírás feltételeit.

A verseny megrendezése szempontjából kedvezőtlen időjárási körülmények esetén, figyelembe véve a környezeti szempontokat, illetve kormányhatóság által kiadott korlátozó rendelet esetében, a rendezők fenntartják a verseny elhalasztásának jogát.


Hosszú táv - 21 km

10 évesnél fiatalabb gyermekek a 21 km távon nem indulhatnak!

Közép táv - 8 km

 • Rajtidő: 10:00

 • Táv: 7,8 km

 • Szintidő: 2:00 óra

 • Start: 3261 Abasár, Kiss Mária út régi gázcseretelep.

 • Útvonal: Abasár, Sár-hegy, Abasár község, Sár-hegy Szent Anna kápolna, Abasár

 • GPX közép nyomvonal letöltése: Innen

 • A fájl megnyitásához GPX Viewer applikáció szükséges, amit a Google Play-ből, illetve App Store-ból lehet letölteni

 • Ajánlott felszerelés: folyadékkal töltött kulacs, csokoládé, szőlőcukor.

Rövid táv - 3 km

 • Rajtidő: 10:00

 • Táv: 2,7 km

 • Szintidő: 2:00 óra

 • Start: 3261 Abasár, Kiss Mária út régi gázcseretelep.

 • Útvonal: Abasár, Abasár község,

 • GPX rövid nyomvonal letöltése: Innen

 • A fájl megnyitásához GPX Viewer applikáció szükséges, amit a Google Play-ből, illetve App Store-ból lehet letölteni

 • Ajánlott felszerelés: folyadékkal töltött kulacs, csokoládé, szőlőcukor.

A verseny rendezője:

Mátra Síszervíz képviseletében Petes Varga Károly, Banka Zsolt.

NYILATKOZAT:

Tudomásul veszem, hogy az abasári sportrendezvényen "Terepfutó verseny" továbbiakban "TF" versenyen saját felelősségemre indulok!

A jelentkezési lap kitöltésével elismerem, hogy én és 18 év alatti hozzátartozóm egészséges és fizikailag jó állapotban vagyunk, a rendezvényre edzésekkel készültünk, a fenti okokra visszavezethető bármilyen károsodás illetve balesetekért, anyagi kárért a rendező felelősséget nem vállal, kártérítésre nem kötelezhető.

Elfogadom, hogy a rendezvényről készült film és képanyagokon, valamint azok reklámcélú felhasználásában szerepelhetek, és ezért ellenszolgáltatást nem kérek.

Tudomásul veszem, hogy kizárásra kerülhetek a rendezvényről, ha a tájékoztatóban leírtakat, a közlekedés szabályait, a rendezők utasításait nem tartom be! A nevezési lap pontatlan kitöltéséből adódó problémákért a rendezők nem vállalnak felelősséget!

A nevezési lap kitöltésével és aláírásával, illetve az online nevezéssel a versenyző elfogadja a versenykiírás feltételeit, továbbá igazolja, hogy betegségre utaló tünetei nincsenek.

A verseny megrendezése szempontjából kedvezőtlen időjárási körülmények esetén, figyelembe véve a környezeti szempontokat, illetve kormányhatóság által kiadott korlátozó rendelet esetében, a rendezők fenntartják a verseny elhalasztásának jogát.


Adatkezelés:

Elkötelezetten valljuk, hogy minden emberi kapcsolat alapja az egymás iránti korrektség, tisztelet és bizalom, melynek fontos részét képezi az is, hogy tiszteletben tartjuk mások jogait és szabadságait, ezen belül különös tekintettel a személyes adataik biztonságos kezeléséhez való jogát. Ennek okán nagy hangsúlyt fektetünk minden olyan tevékenységre, amely során személyes adatok kezelésére is sor kerül, vagy kerülhet. A rendezvény esetében felvett adatokat csak a verseny statisztikájához és a rendezés gördülékenyebb célját szolgálja. Az adatokat 3. félnek nem adjuk át és a verseny után törölni fogjuk.

https://www.matrasiszerviz.hu/gdpr/


Közérdekű információ.

A verseny fővédnöke: Abasár polgármesteri hivatal. Kazsu Attila


Üdvözlettel:

Mátra Síszervíz


További információ ITT.


ONLINE NEVEZÉS